FUE Transplantacija kose kod žene

hajbeultetes-nok-2.jpg

FUE Transplantacija kose kod žene

Fue transplantacija (Follicular Unit Ektraction), koja se zasniva na pojedinačnoj transplantaciji kose, naravno je dostupna i ženama kako bi imala kosu u problematičnim oblastima.

Da bi se saznalo koliko se dlaka može transplantirati i uzeti bezbedno, uvek je obavezno konsultovati sa Institutom za transplantaciju kose, jer nema dva identična pacijenta, dva identična problema. Zbog toga, za svakog pacijenta, individualne  i subjektivne faktori opcije hirurgije.

Važno je znati da samo kosa u vašem donatorskom regiju može biti transplantirana!
 (nije moguće transplantirati kosu člana porodice)

 

Na donatorskom regiju, obavezno je da se ošišamo kosu, za pravilan kvantitativni i kvalitativni oporavak dlaka, ali razlik od muškaraca - nije neophodno odseći celu kosu. Iz tog razloga, u prvom slučaju treba obaviti samo jednu dnevnu hirurgiju za žene. U zavisnosti od veličine problema i zavisno od donorske regije, treba obaviti još jednu operaciju nakon nekoliko meseci. 

Savi-Ludwig sema za određivanje ženske hormonske alopecije

hajhullasrol-13.jpg
Kod žene kod tipične hormonske opadanje kose ( Androgen Alopecija) proređenje obično se javlnja:

- centralnim delovima temena
- u razdeljku različitih sirina 
- u čeonom predelu ( visoko čelo)
- kod uznapredovalih stanja na celom temenu vidi se proređenje od čela - do krune


 

Postoje slučajevi kada je implantacija kose kao hirurška procedura onemogućena, u takvim slučajevima pokušavamo da ponudimo i druge inovativne i alternativne opcije lečenja našim pacijentima. Ako ste pogođeni gubitkom kose ili povećanim gubitkom kose, molimo kontaktirajte našu kliniku. Molimo vas da nas kontaktirajte za lične konsultacije.

Mi ćemo vam pružiti precizno rešenje za vaš problem. Na donatorskom regiju, obavezno je da se ošišamo kosu, za pravilan kvantitativni i kvalitativni oporavak dlaka, ali razlik od muškaraca - nije neophodno odseći celu kosu. Iz tog razloga,  u prvom slučaju treba obaviti samo jednu dnevnu hirurgiju za žene. U zavisnosti od veličine problema i zavisno od donorske regije, treba obaviti još jednu operaciju nakon nekoliko meseci. 

Postoje slučajevi kada je implantacija kose kao hirurška procedura onemogućena, u takvim slučajevima pokušavamo da ponudimo i druge inovativne i alternativne opcije lečenja našim pacijentima.

Ako ste pogođeni gubitkom kose ili povećanim gubitkom kose, molimo kontaktirajte našu kliniku. Molimo vas da nas kontaktirajte za lične konsultacije. Mi ćemo vam pružiti precizno rešenje za vaš problem.

rolunk-04.jpg

Gubitak kose kod žene je Androgen alopecia 

Uobičajeni gubitak kose tipičan kod žene i to je androgena alopecija. 

Ženski estrogenski hormoni produžavaju, a androgeni skraćuju rast dlaka (anagen).
Kod žene nakon puberteta, proizvodnja jajnika estrogena i progesterona je dominantna ali vrlo mala količina androgena i testosterona u jajnicima i nadbubrežnim žlezdama.  
Ako iz nekog razloga androgeni dobiju relativnu dominaciju, onda se skraćuje anagenična faza folikula dlake osetljivih na dihidro-testosteron (DHT) koja se dobija od testosterona i počinje gubitak kose (androgenet). 

Ćelavost je mnogo retka kod žena, nego kod muskarca
Osetljivost na androgene hormone kod žena može se privremeno ili trajno promeniti. Ovo se može dogoditi zbog poremećaja proizvodnje ženskih polnih hormona (estrogena) (tokom laktacije, prekida kontracepcije ili tokom menopauze Promenljiva takođe utiče na kosu. Sa različitim godinama starosti (menopauza), nivo ženskih polnih hormona se menja u organizmu i uzrokuje gubitak kose. 
Funkcija jajnika postaje nepravilna i polako se zaustavlja, a paralelno se smanjuje proizvodnja estrogena i progesterona, Istovremeno, muški polni hormoni i relativni procenat androgena raste. Ovaj lek za ćelavost može biti kosmično trljanje sa spoljašnjim antiandrogenim, estradiolnim ili kortizonskim tečnostom. Posle pažljivog pregleda, lekovi koji sadrže hormon i određene kontracepcije mogu se uzeti u obzir. 
Dame, sa ženske ćelavosti (porodica) su dobre ako znaju da samo jednosmjerno i trajno lečenje može pomoći samo da se ušteje samo živi i radni folikuli dlake. Na sreću, 70% žena ima ženski gubitak kose. Ćelavost žena pokazuje drugačiji obrazac od muškaraca. To znači da je dlaka otprilike čak i na glavi, da se ne formiraju ćelije od muškaraca. 
Kod žena, gubitak kose ne počinje u rotirajućim i toničnim oblastima, ali u sredini glave ili u asortimanu. 
Gubitak kose (androgene) ,počinje na hramu i na području snimanja. Ovom fenomenu treba posvetiti malo više pažnje jer može izazvati hormon ili rak. U pozadini gubitka kose žene, druge promene koncentracija hormona mogu prouzrokovati gubitak kose. Poremećaj kontraceptiva ili neke disfunkcije tiroidne žlezde takođe može dovesti do gubitka kose i ćelija žena. 

hajbeultetes-nok.jpg

Tokom trudnoće

Tokom trudnoće i tokom dojenja, hormonska promena je značajna i zbog toga pada mlada majka kosa. Postoji čest uzrok nedostatka gvožđa tokom trudnoće i laktacije, što može uticati na kvalitet kose U ovom slučaju moguće je ubrzati gubitak kose koja se odmara. Ovo je privremeno stanje koje se može održati u ravnoteži uz pomoć pravilne pripreme kose, eliminišući nedostatak bolesti, a kosa će biti lepša nego što je nekada bila. 

Gubitak kose nakon hemoterapije, totalno baldenje

Lečenje kancerogenih tumora povezano je sa proliferacijom ćelija raka koje se brzo dele (hemoterapija). Tokom hemoterapije, Koriste se citostatika. Citostatika uništavaju brzo rastuće i brzo podeljene ćelije, kao što su tumorske ćelije. Nažalost, ne samo da šteti pacijentu, već i zdravim ćelijama. Ovo rezultira gubitkom kose i ćelavosti. 

Gubitak kose nije isti kod svakoga, u zavisnosti od količine kose pre lečenja. snagu leka pod lečenjem. Nakon završetka terapije, kosa se obnavlja, često deblji od kose pre tretmana.

asszisztens.jpg

Knjiga utisaka

Doctor Hair Clinic

PRIJAVITE SE NA KONSULTACIJE!

Klinikánk új címe: Tisza Medical Center / Cédrus Liget, F. épület fsz:4-5-6.
6724 Szeged, Bakay Nándor utca 24. / (Rigó utca felőli első épület)

A klinika bejárata földszinti, utcafrontról közelíthető meg amely a Cédrus Liget F. épületének bejáratától jobbra található.

info@dhc.hu
+36 20 610 10 54
Bisnode tanusítvány

Facebook

+36 20 610 10 54 6721 Szeged Teleki u. 9.
info@dhc.hu
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok Decline